Széchenyi Terv Plusz

A kedvezményezett neve: FEMAX HOLDING Korlátolt Felelősségű Társaság

FEMAX HOLDING Korlátolt Felelősségű Társaság pásztói telephelyén a GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00245 azonosítószámú projekt keretében technológiai és telephelyfejlesztést valósít meg.

A szerződött támogatás összege: 64.854.973 Forint feltételesen visszatérítendő támogatás (70%-os támogatási intenzitás)

Projekt bemutatása:

A projekt keretein belül tervezett eszközbeszerzés, technológiai fejlesztés a vállalkozás több tevékenységéhez is kapcsolódik, a Fémszerkezet gyártása valamint a Fémmegmunkálás tevékenységeket érinti. Új eszközök beszerzése keretében a MH-PCNC1000 típusú plazmavágó berendezés vásárlását tervezzük. Az épületet érintő fejlesztés és átalakítás során a már korábban kialakított iroda és használati helységek mellé, további iroda valamint tároló és műszaki helyiségek kerülnek kialakításra.
A projektben olyan munkálatok tervezettek, mint aljzat bontás és betonozás, válaszfalak kialakítása, gipszkartonozás, glettelés és festés. Külső nyílászárók cseréje, belső nyílászárók beépítése, álmennyezet építés. A tervezett 17,415kWp teljesítményű (43 db 405 W-os napelem) napelemes rendszer az épület villamosenergia felhasználásának csökkentése céljából kerül kiépítésre. A projekt során 1 fő munkavállaló Gépkezelő képzésen történő részvétele tervezett.

A projekt fő célja, melyhez a beszerzendő technológia hozzájárul, a gyorsuló technológiai változásokhoz való alkalmazkodás, az új technológia alkalmazásával a termelékenység növelése, a hátrányos helyzetű településen (és régiós szinten is) hozzáadott érték növelő és munkahely megtartó -és teremtő beruházás megvalósítása.

A projekt várható fizikai befejezése: 2023. november 28.